Marinierskapel treedt op in Meppel

Als afsluiting van het Meppeler Muziekfestival 2022 geeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Arjan van Tien op zaterdagavond 21 mei een concert in schouwburg Ogterop.
Aanvang 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,- (incl. pauzedrankje). Kaarten zijn verkrijgbaar via het reserveringssysteem van schouwburg Ogterop.

Klik hier voor het programma.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Haar belangrijkste taak is om militaire ceremonies en ceremonies voor het Koninklijk Huis muzikaal te begeleiden. Dat gebeurt vaak in samenwerking met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.
Daarnaast geeft de Marinierskapel concerten in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld voor veteranen, educatieve- en benefietdoelen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties.

Concerten

Tijdens de concerten toont het orkest haar veelzijdige kant. Deze loopt uiteen van klassiek harmonieorkest tot uitgebreide bigband en van intiem begeleidingsensemble tot een flitsende coverband. Regelmatig werken hier nationale en internationale solisten aan mee. De Marinierskapel is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en is ook bekend door de vele platen en cd’s, radio- en tv-optredens en taptoes. De kapel heeft opgetreden in bijna alle Europese landen en ver daarbuiten, onder meer in de Verenigde Staten, Rusland, Japan en op de Caraïben.

                                                                                                                                Klik op foto’s voor vergroting