Meppeler Muziekfestival

2017
De 10e editie van het Meppeler Muziekfestival vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2017
Verenigingen, ensembles en solisten kunnen zich aanmelden voor dit festival via: aanmelden@meppelermuziekfestival.nl
Het festival is in de eerste plaats bedoeld voor (amateur)muziekbeoefenaars uit Meppel en voor hen die een binding met Meppel hebben. Over dat laatste beslist het stichtingsbestuur. Het stichtingsbestuur streeft naar een evenwicht tussen de verschillende muziekstijlen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. 
Het 10e Meppeler muziekfestival zal worden afgesloten met een concert van "Wishful Singing", een landelijk bekend damesensemble (zie: www.wishfulsinging.nl). Dit ensemble maakt furore in de Nederlandse muziekwereld en was onder andere op 25 september 2016 te gast bij "Podium Witteman" en gaf op 16 oktober een concert in de kerk van Blijdenstein. Leden van het ensemble geven tijdens het festival waarschijnlijk ook een workshop voor kinderen en hun ouders/grootouders. 
 
2015
De 9e editie van het Meppeler Muziekfestival werd gehouden op 11 en 12 september 2015. 
Het Meppeler Muziekfestival vond plaats in twee binnenlocaties, de Grote Kerk en de Oude Kerk, en één buitenlocatie, het Meppeler Courant-podium op de Wheem. Daarnaast waren optredens in Zael (Zuideinde 56) en Villa Petit Paradis (Zuideinde 108). Klik hier voor meer informatie. 
In 2015 werd samengewerkt met de stichting Oud Meppel, die ter gelegenheid van Open Monumentendag een wandelroute door de binnenstad organiseerde en met de stichting Stedenband Meppel-Most, die het kinderkoor Koralek uit de partnerstad Most naar Meppel haalde.
 
Klik hier voor een foto-impressie en hier voor videos van het Meppeler Muziekfestival 2015.
 
Het deelnemersaanbod van het MMF 2015 is terug te vinden via het het tabblad Archief. 

 

Wat is het Meppeler Muziekfestival?  Klik hier voor meer informatie
Hoe is het Meppeler Muziekfestival ontstaan? Klik hier voor meer informatie